Til hovedinnhold
dessertpai

Martha Stewarts pecan pie

Pecan Pie, en søt og deilig pai med pekannøtter og vanilje, er en amerikansk klassiker som ofte serveres på Thanksgiving.

Pekanpai med hele og hakkede pekannøtter på toppen. Paien er skåret i kakestykker, og ved siden av ligger kniv og nøtteknekker.

50min / 6t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

1porsjonpaideig (kjøp den ferdig, eller lag den selv)

2 og en halvdllys sirup

en halvdlsukker

en halvdlbrunt sukker

1tsvaniljeekstrakt

4stkstore egg

en halvtssalt

4ssusaltet smør (smeltet)

220gpekannøtter (hakket, spar noen hele til pynt)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 180 grader.
Rull ut den ferdige paideigen eller bak paideigen selv. Trykk paideigen utover bunn og kanter i en smurt paiform (26 cm). Sett kaldt i en halvtime.
Pisk sammen sirup, sukker, vanilje, egg, salt og smør til en jevn røre. Ha i hakkede pekannøtter.
Ha fyllet i paideigen og pynt med hele pekannøtter på toppen.
Bak den i ovnen i ca. 50 minutter.
Avkjøl paien i 5 til 6 timer for best resultat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit