dessertpai
Martha Stewarts pecan pie
Pecan Pie, en søt og deilig pai med pekannøtter og vanilje, er en amerikansk klassiker som ofte serveres på Thanksgiving.
50min / 6t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
1 porsjonpaideig (kjøp den ferdig, eller lag den selv)
2 og en halv dllys sirup
en halv dlsukker
en halv dlbrunt sukker
1 tsvaniljeekstrakt
4 stkstore egg
en halv tssalt
4 ssusaltet smør (smeltet)
220 gpekannøtter (hakket, spar noen hele til pynt)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 180 grader.
Rull ut den ferdige paideigen eller bak paideigen selv. Trykk paideigen utover bunn og kanter i en smurt paiform (26 cm). Sett kaldt i en halvtime.
Pisk sammen sirup, sukker, vanilje, egg, salt og smør til en jevn røre. Ha i hakkede pekannøtter.
Ha fyllet i paideigen og pynt med hele pekannøtter på toppen.
Bak den i ovnen i ca. 50 minutter.
Avkjøl paien i 5 til 6 timer for best resultat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆