middagspai
Butterdeigskrans med bøkerøkt skinke, pesto og tomat
En skikkelig digg og «cheesy» krans med pesto, spekeskinke, tomater og masse deilig smeltet ost er perfekt til lunsj og til julebordet.
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
6 porsjoner
6 platerbutterdeig
250 gsjampinjonger
150 gcherrytomater
5 ssgrønn pesto
100 gBøkerøkt skinke
1 nevebasilikum
1 stkfersk mozzarella (i biter)
50 grevet mozzarella
1 stkegg (til pensling av deigen )
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 210°C og dekk et bakebrett med bakepapir.
Legg butterdeigplatene i et kvadrat med overlapp, og kjevle ut til et stort kvadrat. Legg et fat eller lignende med diameter på ca. 40 cm over deigen, og skjær ut en sirkel. Legg butterdeigen på bakebrettet.
Marker en indre sirkel ved a ̊ trykke en bolle på ca. 15 cm ned i midten av deigen. Kutt den innerste sirkelen i 8 like store deler, som en pizza.
Del sjampinjongene i skiver og stek dem på middels varme i en tørr panne til de slipper væsken. Tilsett smør, salt og pepper. Del cherrytomatene i 4 og fjern frøene.
Smør den ytterste ringen av kransen (ikke stjernen i midten) med pesto og legg spekeskinke og grønnsaker lagvis oppå.
Topp med mozzarella. Bruk gjerne ost etter eget ønske, men kombinasjonen av fersk mozzarella og revet, fast mozzarella gjør at kransen blir perfekt og «cheesy», uten at den blir for fuktig. Husk å la den ferske mozzarellaen renne godt av først.
Brett opp ca. 1-2 cm av utsiden slik at fyllet ikke renner ut, og dra stjernespissene over fyllet. Fest i ytterkanten med vann og ved å klemme deigen sammen.
Pensle deigen med vispet egg. Stek kransen i ca. 30 minutter til den er gyllenbrun og gjennomstekt.
Ta kransen ut av ovnen. La den hvile i 5 minutter, skjær den i skiver og server.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆