middagspai
Fristende pai med laks
En pai med laks er både enkel å lage og stappfull av gode smaker. Sunt er det også!
45min / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Paibunn:
250 ghvetemel
1 tssalt
125 gsmør
1 stkegg
1 sskaldt vann (spe med mer om nødvendig)
Fyll:
200 glaks
100 grevet ost
3 stkvårløk
50 gerter
3 stkegg
1 begercrème fraiche
1 sssterk sennep
1 ssfriske timianblader
1 tssalt
1 tspepper
Fremgangsmetode
Paibunn
Bland hvetemel og salt, og smuldre smøret i melblandingen til den blir som grov sand. Tilsett deretter egget og kna sammen.
Se om du trenger én eller to ss kaldt vann for å få deigen til å samle seg. Dekk deigen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minimum 10 minutter.
Smør en paiform. Vi har valgt en avlang form, men du kan like gjerne bruke en rund (25 cm).
Etter 10 minutter tar du deigen ut av kjøleskapet, knar den litt varm og kjevler den ut. Legg deigen over formen og prikk bunnen med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet i minst en halv time.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Fyll
Skjær laksen i terninger og hakk vårløken.
Visp eggene med salt og pepper, og rør i creme fraiche og sennep.
Ta formen ut av kjøleskapet og legg laks, erter, vårløk og mesteparten av osten i formen. Hell over eggeblandingen og strø resten av osten på toppen. Sett formen midt i ovnen og stek i ca 45 minutter.
Server med en deilig salat med friske grønnsaker og kanskje noen jordbær i skiver.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆