Til hovedinnhold
middagspai

Herlig sprø sopp-pai med brie og bacon

Hvis du er glad i skogens gull kommer du til å elske denne sopp-paien! Med en deilig smak av skog, salt bacon, søt rødløk, samt en og annen overraskelse, er den en hyllest til sesongen vi går inn i.

Pai med sprø bunn fylt med sopp, bacon og ost og toppet med frisk timian. Det er skåret et stykke av paien.

1t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2stkrødløk

2sssmør

2tsbalsamicoeddik

2tsbrunt sukker

1klypesalt og pepper

500gblandet sopp (aromasopp/sjampinjong/østerssopp/kantareller i skiver)

2ssfinhakket timian

150gbacon i terninger

4stkegg

2dlkesam

150gsmeltet smør

1pkfilodeig

75gDovre brie pepper

1stksammenvispet egg

Fremgangsmetode

Start med fyllet: Skrell løk og skjær i tynne ringer. Smelt smør i stekepanne på middels sterk varme og la løkringene surre forsiktig i 20 minutter.
Senk temperaturen og tilsett balsamicoeddik og brunt sukker. La løkkompotten surre videre under omrøring i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper og sett til side.
Stek sopp i en tørr stekepanne på sterk varme til væsken er fordampet og soppen har falt sammen. Rør inn halvparten av timianen og sett til side.
Fres baconterninger sprø i stekepanne på relativt sterk varme.
Pisk sammen egg og kesam. Smak til med salt og pepper og resten av timianen.
Forvarm ovnen til 180˚C og forbered paiskallet: Legg arkene med filodeig mellom to bakepapir, dekket av et fuktig kjøkkenhåndkle. Dette forhindrer at filodeigen tørker ut.
Smelt smør i en liten kasserolle. Pensle paiformen (26 cm) med smør og legg i et ark med filodeig. Pensle arket med smør og legg på et nytt ark filodeig, litt på skrå i forhold til det forrige.
Gjenta med resten av arkene. Dekk formen med fuktig kjøkkenhåndkle til paien skal fylles.
Fordel stekt rødløk, sopp og baconbiter jevnt utover paibunnen. Hell over eggeblandingen og dytt ned biter med Brie Pepper. Rull filodeigarkene inn mot paien og pensle med pisket egg.
Stek på rist midt i ovnen i 40 minutter til fyllet har stivnet og paiskallet er gyllent og sprøtt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit