middagspai
Butterdeigsterter med kylling, feta og pesto
Butterdeig er ikke så vanlig i det norske kjøkkenet, men den fortjener absolutt mer oppmerksomhet. Den kan danne utgangspunkt for mange forskjellige terter, paier og snacks. Prøv denne versjonen med deilig kylling, feta og pesto!
15min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkkyllingfilet
6 sspesto
1 stkrødløk
25 stkcherrytomater
400 gbutterdeig (plater)
150 gruccolasalat
1 klypesalt og pepper
100 gfetaost
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 210 grader.
Del de tinte platene av butterdeig i to, og smør på pesto.
Skjær løk i tynne skiver, tomatene i to og fordel utover firkantene av butterdeig. Stek i ovnen i 10 minutter.
Skjær kyllingfiletene i skiver og stek de raskt i pannen imens. Krydre med salt og pepper.
Ved servering, fordel kylling på tertene sammen med mer tomater, ruccola og eventuelt fetaost i biter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆