middagspai
Quiche Lorraine
Dette er en verdenskjent klassisk fransk pai med ost og bacon. Quiche betyr pai, og Lorraine er navnet på regionen i Nord-Frankrike som grenser mot Tyskland. Vi har laget den med ferdig paideig, men du kan selvfølgelig lage din egen hvis du har anledning. All lagret ost egner seg godt, så variér gjerne med sorter som Jarlsberg eller Sveitser, hvis du ikke har fransk gruyère som det står i oppskriften.
35min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 pkpaideig
150 gbacon
250 gGruyere ost (eller hvitost)
2 sshakket gressløk
en halv tspepper
4 stkegg
2 og en halv dlmelk
Fremgangsmetode
Trykk deigen ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
Stek bacon skåret i små biter og legg dem i det ferdige paiskallet.
Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over baconet. Dryss over revet ost.
Stek paien videre ved 180 grader i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆