middagspai
Shepherds pai
Shepherds pai er en en klassisk irsk kjøttpai med masse god smak og lokk av potetmos.
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkløk
2 stkgulrøtter
1 sssolsikkeolje
400 gkjøttdeig
2 sstomatpuré
en halv tsWorcestersauce
4 dlkjøttbuljong
2 poserToro potetmos
6 dlvann
2 sssmør
4 dlmelk
1 klypetimian (til pynt)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 180 °C. Skrell og grovhakk 1 løk og 2 gulrøtter. Fres i en stekepanne med 1 ss olje til mykt, ca. 3 minutter.
Tilsett 400 g kjøttdeig og stek videre, mens du hakker den i biter. Vend inn 2 ss tomatpuré, 0,5 ts Worcestersaus og 4 dl kjøttbuljong. La småkoke i ca. 5 minutter eller til sausen har tyknet noe.
Lag 2 poser potetmos etter anvisning på pakken med 6 dl vann, 2 ss smør og 4 dl melk.
Ha kjøttblandingen over i en ildfast form og fordel potetmos utover.
Stek formen i ovnen i ca. 20 minutter eller til den får farge og bobler langs kanten. Server med en gang, gjerne med en grønn salat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆