Til hovedinnhold
middagspai

Shepherds pai

Shepherds pai er en en klassisk irsk kjøttpai med masse god smak og lokk av potetmos.

Shepherds pai, kjøttpai med lokk av potetmos, i en ildfast form

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkløk

2stkgulrøtter

1sssolsikkeolje

400gkjøttdeig

2sstomatpuré

en halvtsWorcestersauce

4dlkjøttbuljong

2poserToro potetmos

6dlvann

2sssmør

4dlmelk

1klypetimian (til pynt)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 180 °C. Skrell og grovhakk 1 løk og 2 gulrøtter. Fres i en stekepanne med 1 ss olje til mykt, ca. 3 minutter.
Tilsett 400 g kjøttdeig og stek videre, mens du hakker den i biter. Vend inn 2 ss tomatpuré, 0,5 ts Worcestersaus og 4 dl kjøttbuljong. La småkoke i ca. 5 minutter eller til sausen har tyknet noe.
Lag 2 poser potetmos etter anvisning på pakken med 6 dl vann, 2 ss smør og 4 dl melk.
Ha kjøttblandingen over i en ildfast form og fordel potetmos utover.
Stek formen i ovnen i ca. 20 minutter eller til den får farge og bobler langs kanten. Server med en gang, gjerne med en grønn salat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit