middagspai
Tacopai - en ny fredagsfavoritt
Tacopai er den ultimate paien for alle som elsker taco! Den enkle paien passer like godt til gullrekka med familien, som til tenåringsfesten, jentekvelden og koldtbordet. Bruk ferdig paideig fra butikken, eller lag din egen.
40min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkpaideig
400 gkarbonadedeig (romtemperert)
2 feddfinhakket hvitløk
1 posetacokrydder
1 og en halv dlvann
1 bokskidneybønner
1 boksmaiskorn (liten)
1 stkrød paprika (i biter)
1 tssukker (eller honning)
1 tssalt og pepper (smak til)
3 stkegg
200 glett crème fraîche
100 grevet ost
2 ssfersk koriander
Tilbehør:
1 glasssalsa
2 stkFinsnittet vårløk
1 poseruccola
en halv pkcherrytomater, delt i to
1 stklime (i båter)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 200˚C. Lag egen paideig, eller rull ut ferdigkjøpt paigdeig.
Legg paideigen i en paiform på 26-28 cm i diameter. Prikk overflaten godt med en gaffel.
Dekk deigen med bakepapir og hell over tørkede erter eller ris. Vekten hjelper å holde bunnen på plass. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10-15 minutter.
Brun kjøttdeigen, i flere omganger, i stekepanne på sterk varme.
Finhakk hvitløk og ha i stekepannen sammen med tacokrydder og vann. Rør om og la alt småkoke til nesten all væsken har fordampet, ca. 5 minutter.
Tilsett bønner, mais og finhakket paprika. Smak til med sukker eller honning, salt og pepper.
Fordel fyllet jevnt utover den forstekte paibunnen og press lett ned.
Visp egg og lett crème fraîche godt sammen og hell over paien. Topp med revet ost.
Stek tacopaien midt i ovnen i 30-40 minutter, til eggestanden har stivnet og osten har fått fin farge.
Dryss over finhakket koriander før servering og server med salsa, vårløk, ruccola cherrytomater og lime.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆