pannekaker
Amerikanske pannekaker
Amerikanske pannekaker med dryppende lønnesirup og deilige blåbær er perfekt til en sen helgefrokost. Her får du tipsene som gjør pannekakene akkurat så luftige og gode som de skal være.
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til 12 pannekaker:
300 ghvetemel
en halv tssalt
1 tsbakepulver
2 sssukker
300 mlkefir
2 stkegg
30 gsmeltet smør
1 sssmør og solsikkeolje (til steking)
Dette trenger du til servering:
4 sslønnesirup
4 tsmelis
1 kurvblåbær
Fremgangsmetode
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland inn kefir og smør. Kefir og bakepulver gir ekstra luftig røre. Amerikanerne bruker gjerne buttermilk. Det finnes ikke i Norge, men kefir gjør samme nytten.
Tilsett siktet hvetemel, salt og bakepulver. Rør forsiktig.
Du skal helst arbeide minst mulig med røren. Jo mer du rører, desto mer gluten frigjøres, og seigere blir pannekakene. Bruk derfor minst mulig tid og kraft på å samle røren.
Varm en panne med litt smør og nøytral olje. Stek pannekakene ca. 1-2 minutter på hver side. Har du en stor panne steker du tre pannekaker om gangen.
Server med en gang. Tre pannekaker per person i stabel. Sikt litt melis og hell litt deilig lønnesirup over. Ikke vær gjerrig her. Server med deilige blåbær til.
Prøv også med andre typer bær og frukter, et dryss melis og kanel, yoghurt eller pisket krem, sjokoladesaus eller salt karamell.
Du kan også ha salt tilbehør til. Prøv med avokadoskiver og røkelaks eller hva med egg og bacon?
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆