pannekaker
Bananpannekaker
Har du bananer på kjøkkenbenken som har sett bedre dager? Ikke kast dem! Brune bananer i røra gjør smaken god og søt, helt uten å tilsette ekstra sukker.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
80 gsmeltet smør
2 stkmodne bananer
4 stkegg
4 dlmelk
320 ghvetemel
4 tsbakepulver
1 tskanel
en halv tssalt
1 sssmør til steking
Fremgangsmetode
Smelt smør i en kasserolle. Ta gryta bort fra varmen og la smøret avkjøles litt.
Mos bananene med en gaffel eller potetstamper og visp inn eggene til alt er godt blandet.
Rør inn melk og smeltet smør.
Bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt og visp sammen med resten til en tykk pannekakerøre. Dekk til og sett røra i kjøleskapet i 30 minutter.
Smelt litt smør i en stekepanne på ganske sterk varme.
Bruk ca. 2 spiseskjeer røre pr. pannekake. Stek til røren så vidt stivner på oversiden. Snu og stek pannekakene gylne på andre siden også.
Legg pannekakene i en ildfast form, dekk med folie og hold dem varme til servering.
Server bananpannekakene med bananskiver, vaniljekesam og ev litt lønnesirup eller honning.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆