Til hovedinnhold
pannekaker

Bananpannekaker

Har du bananer på kjøkkenbenken som har sett bedre dager? Ikke kast dem! Brune bananer i røra gjør smaken god og søt, helt uten å tilsette ekstra sukker.

Bananpannekaker stablet på blågrønn trefjøl. Servert med skiver av fersk banan, og sirup. Flaske med sirup i bakgrunnen.

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

80gsmeltet smør

2stkmodne bananer

4stkegg

4dlmelk

320ghvetemel

4tsbakepulver

1tskanel

en halvtssalt

1sssmør til steking

Fremgangsmetode

Smelt smør i en kasserolle. Ta gryta bort fra varmen og la smøret avkjøles litt.
Mos bananene med en gaffel eller potetstamper og visp inn eggene til alt er godt blandet.
Rør inn melk og smeltet smør.
Bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt og visp sammen med resten til en tykk pannekakerøre. Dekk til og sett røra i kjøleskapet i 30 minutter.
Smelt litt smør i en stekepanne på ganske sterk varme.
Bruk ca. 2 spiseskjeer røre pr. pannekake. Stek til røren så vidt stivner på oversiden. Snu og stek pannekakene gylne på andre siden også.
Legg pannekakene i en ildfast form, dekk med folie og hold dem varme til servering.
Server bananpannekakene med bananskiver, vaniljekesam og ev litt lønnesirup eller honning.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit