pannekaker
Tynne pannekaker
Pannekaker er alltid godt – til middag, frokost og dessert. Men pannekakene kan bli enda bedre med noen enkle triks.
40min / 15min forberedelsestid
Ingredienser
6 porsjoner
6 stkegg
5 dlmelk
en halv tssalt
325 ghvetemel (ca. 5,5 dl)
3 tsvaniljesukker (valgfritt)
en halv dlFlytende Melange til røren
1 dæsjFlytende Melange til steking
Fremgangsmetode
Ha egg i en bolle og visp dem godt sammen. Tilsett halvparten av melken og visp den inn.
Tilsett salt, hvetemel, vaniljesukker og Flytende Melange, og visp kraftig. Bruk gjerne en stavmikser eller håndmikser for å bli kvitt alle klumper.
Visp inn resten av melken.
Dekk til bollen med et lokk eller kjøkkenhåndkle, og la røra svelle i en halvtimes tid.
Rør godt i røra før du begynner å steke. Rør inn mer melk om den er for tykk. Tykk røre gjør det vanskelig å steke tynne pannekaker.
Varm opp stekepanna høy middels varme (7-8 på en skala fra 1-10).
Ha i noen dråper Flytende Melange, la margarinen bruse i panna til fargen skifter til gyllenbrun, og hell i røre. Drei/snu stekepanna umiddelbart for å få røra til å bre seg utover i et tynt, jevnt lag.
Når undersiden er gyllenbrun og oversiden begynner å bli tørr, snur du den. Løsne gjerne litt på pannekaka rundt kantene før den snus, da er det mindre sjanse for at den revner.
Hold de ferdige pannekakene varme ved å dekke dem til med en tallerken eller bolle som settes opp ned over tallerkenen.
RESTER TIL OVERS?
Skulle det faktisk bli noe til overs, kan du fylle dem med litt ost og skinke eller annet godt pålegg i matpakka neste dag.
– Eller gjør som min mormor og fyll pannekakene med litt stekt kjøttdeig og grønnsaker, rull dem sammen, legg i en ildfast form, dryss på litt revet ost og gratiner i ovnen. Det er helt magisk godt!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆