Til hovedinnhold
pasta

Enkel lasagne med høstens rotgrønnsaker

Alle elsker lasagne – og den kan enkelt gjøres litt grønnere med høstens grønnsaker. Med en blanding av rotgrønnsaker kan du snike inn litt mer grønt i hverdagen, uten å ofre den deilige smaken.

Enkel lasagne med høstens rotgrønnsaker laget av influenser Warunee, servert på hvit tallerken på rutete kjøkkenhåndkle. Tallerkenen står på rustikk trebord, med lasagneformen ved siden av, og bestikk i tre og metall på siden.
Enkel lasagne med høstens rotgrønnsaker laget av influenser Warunee, servert i stykke på hvit tallerken med frisk basilikum på toppen. Tallerkenen står på rund trefjøl med stripete kjøkkenhåndkle under.
1/2

50min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1pklasagneplater

1håndfullrevet ost (til gratinering)

Kjøttsaus:

2ssolivenolje

150gbaconterninger (eller Pancetta, valgritt)

400gkjøttdeig

2stkgulrøtter (finhakket)

1stilkstangselleri (eller 2)

1stkpastinakk (finhakket)

1stkkålrot (liten, finhakket)

2sstomatpuré

2bokserhermetiske tomater (à 400 g)

1tstørket oregano (1-2 ts)

1klypesalt og pepper

Béchamelsaus:

4sssmør

4sshvetemel

6dlmelk

7ssrevet parmesan

1klypesalt og pepper

en halvtsmalt muskatt

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 180°C.

Kjøttssaus

Varm olivenolje i en stor gryte. Tilsett bacon/pancetta og stek til det er sprøtt.
Ha i kjøttdeig og stek til den er gjennomstekt og lett brunet.
I en annen panne, fres alle grønnsakene (gulrøtter, løk, stangselleri, pastinakk og kålrot) i litt olje til de er møre, ca. 8–10 minutter.
Krydre med salt, pepper og oregano. Tilsett tomatpuré og la det steke sammen i 1–2 minutter til.
Bland grønnsakene inn i kjøttdeigen.Hell i de hermetiske tomatene.
Rør godt og la det småkoke i 20–30 minutter.
Smak til med salt og pepper.

Béchamelsaus

Smelt smøret i en kjele på middels varme.
Tilsett melet og rør det sammen til en jevn masse (roux).
La det koke i 1–2 minutter under omrøring.
Spe på med melk litt etter litt, mens du rører kontinuerlig for å unngå klumper.
Fortsett å røre til sausen begynner å tykne.
Når sausen er tykk og glatt, tilsett revet parmesan, muskat, salt og pepper.
Rør til osten smelter og sausen er jevn.

Sette sammen

I en ildfast form, legg et lag med kjøttsaus i bunnen.
Legg deretter på et lag et lag béchamelsaus, etterfulgt av et lag med lasagneplater.
Gjenta lagvis til formen er full, og avslutt med et lag béchamelsaus og revet ost på toppen.
Stek lasagnen på 180 grader i ca. 40 minutter til osten er gyllen.
La lasagnen hvile i 10 minutter før servering.
Server sammen med hvitløksbrød og salat til.

 

Denne oppskriften er laget i samarbeid med Warunee.

Finn flere oppskrifter fra Warunee.


Warunee Bolstad er en velkjent influencer basert i Oslo, primært anerkjent for sitt kulinariske og kreative innhold.

Hun driver den populære sosiale medieprofilen NamfonFoods, hvor hun deler deilige asiatiske oppskrifter, ofte med en skandinavisk vri.  

Coop har signert grøntløftet

Coop har forpliktet seg til å hjelpe våre kunder med å fylle handlekurvene med mer frukt og grønt! Dette innebærer blant annet å gjøre det enklere for deg å velge litt mer grønt, og tilby gode, sunne og inspirerende alternativer.

Les mer her

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit