pasta
Kremet pasta med krabbe og frisk sitronsaus
Lag hverdagsmat med krabbe, kremet pasta og en vidunderlig sitronsaus. Middagen er klar på kun 20 minutter!
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
2 ssolivenolje
2 sssmør
1 stkgul løk (finhakket)
2 feddfinhakket hvitløk
2 stksitroner (gjerne økologiske, saften)
2 ssrevet sitronskall
3 dlkremfløte
1 dlgrønnsakskraft
1 tsflaksalt
en fjerdedel tsnykvernet pepper
1 tssukker (smak til)
200 gkrabbekjøtt (hvitt, f.eks. Lofoten Hvitt krabbekjøtt naturell)
300 gfersk tagliatelle (eller fettuccine + pastavann)
1 dlrevet parmesan
4 stkkrabbeklør (kan sløyfes)
2 ssbasilikumblader (finhakket)
Fremgangsmetode
Varm opp olje og smør i en dyp stekepanne på middels sterk varme. Surr løk under omrøring til den blir myk og blank.
Tilsett hvitløk, sitronsaft og revet sitronskall. Rør om og la det surre 1 minutt.
Rør inn fløte og kraft, kok opp under omrøring og la sausen småputre i ca. 10 minutter. Krydre med salt og nykvernet pepper. Smak til med sukker for å balansere syrligheten.
Kok pasta som anvist på pakningen. Hell av kokevannet, men ta vare på litt til pastasausen. Hvis sausen blir for tykk, kan den spes med litt av pastavannet.
Rør krabbekjøttet inn i sitronsausen og vend alt godt sammen med den ferdigkokte pastaen. Dryss på revet parmesanost og server med krabbeklør og finhakket basilikum.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆