pasta
Kremet pasta med laks
Kremet pasta med laks er raskt og lettvint, og med få ingredienser har du en skikkelig hverdagsfavoritt.
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
700 gpasta
500 gfersk laks
4 stkvårløk
3 håndfullsukkererter (ca)
1 dæsjolivenolje
4 dlmatfløte
9 sscrème fraîche (ca)
1 klypesalt og pepper
1 dæsjsitronsaft (etter smak)
Fremgangsmetode
Kok pastaen etter anvisning på pakken. I mellomtiden lager du sausen.
Skjær laksen i terninger, ca. 2 x 2 cm. Snitt vårløk og sukkererter.
Varm litt olivenolje i en kjele eller stekepanne med lokk og stek det meste av vårløken på middels varme i et par minutter (spar litt vårløk til pynt).
Ha i fløte og crème fraîche og krydre med salt og pepper. Kok opp og la sausen småputre i 4-5 minutter. Smak til med sitronsaft og ev. mer salt og pepper.
Ha i sukkererter og laksebiter, og vend alt forsiktig inn i sausen. Legg på lokk og skru ned varmen slik at sausen holder seg såvidt under kokepunktet. La laksen trekke i ca. 2-3 minutter, ikke mer.
Når pastaen er kokt «al dente», tar du til side en kopp av kokevannet. Dette kan du bruke til å perfeksjonere konsistensen på sausen etterpå.
Tøm pastaen over i et dørslag, og bland den sammen med sausen. Dersom du synes at sausen er for tyktflytende, spe med litt av pastavannet som du tok til side, og rør det inn i sausen til den blir blank og fin.
Tilsett gjerne litt revet parmesan i sausen rett før servering.
Ha den kremete laksepastaen over i skåler, pynt med vårløk og server straks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆