pasta

Makaronigrateng med kjøttdeig og grønnsaker

Makaronigrateng er en utvidelse av barnas favoritt, makaroni med ost. Gi den et løft med kjøttdeig, eller karbonadedeig, og grønnsaker.

Grateng med makaroni

10min / 25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

3dlmakaroni

3sshvetemel

5dllettmelk

en fjerdedelstkpurre

en halvstkbrokkoli

1stkegg

2dlrevet ost

400gkarbonadedeig eller kjøttdeig

salt og pepper

Salat:

1posemiddelhavssalat

1pkcherrytomater

4ssolivenolje

1sseddik

Fremgangsmetode

Kok 3 dl makaroni etter anvisning på pakken. Hell av vannet.
Ha 5 dl lettmelk i en kasserolle og rør ut 3 ss hvetemel. Kok opp og la sausen småkoke i 3 minutter, til den tykner og trekk av varmen. Smak til med salt og pepper.
Sett ovnen på 220 grader. Finhakk ¼ purre og ½ brokkoli.
Rør inn 1 lettpisket egg i den hvite sausen og vend inn 1 dl revet ost, kokt makaroni og grønnsaker.
Stek 400 g kjøttdeig i 1 ss olje, ½ ts salt og ½ ts pepper.
Fordel halvparten av makaroniblandingen i en ildfast form. Legg kjøttdeigen over makaronien, og avslutt med resten av makaroniblandingen. Topp med 1 dl revet ost. Stek i 10 minutter, til osten er smeltet og gyllen.
Server med en enkel tomatsalat til: Bland 1 pose middelhavssalat med 1 pk cherrytomater delt i to. Hell over 4 ss olivenolje og 1 ss eddik.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit