pasta
One pot pasta med grønnsaker
One pot er alt i en gryte. Sunt og raskt, uten for mye oppvask. Lag den med alt fra kylling og marrokanske smaker til pølser og linser. Vi har brukt friske sprø grønnsaker.
11min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 gspagetti
1 pksmå tomater (delt i 2)
1 stkløk, skåret i tynne skiver
4 feddfinhakket hvitløk
1 klypekajennepepper (eller tørkede chiliflak)
2 ssolivenolje
1 dæsjsalt og pepper
9 dlgrønnsakskraft
en halv pksukkererter (snittet)
8 stilkerasparges (renset, delt i biter)
en halv posefersk spinat
1 pkmozzarella
en halv pottebasilikum
en halv neverevet parmesan
Fremgangsmetode
Knekk spagettien på midten og legg dem nederst i en gryte.
Ha i tomater, løk, hvitløk, cayennepepper, olivenolje, 2 ts salt og noen runder med nykvernet pepper.
Ha i kraft og kok opp. La det putre i ca. 8 minutter. Rør med en gaffel et par ganger for å skille spagettien.
Ha i sukkererter, spinat og asparges. La koke et par minutter til, til pastaen er perfekt.
Del mozzarella i biter og bruk bladene fra basilikumplanten. Bland lett inn i pastaen og server. Gjerne med mer olivenolje og nykvernet pepper. Og selvfølgelig med masse parmesan.
Ønsker du å spice opp One pot-en, kan du ha noen biter stekt salsiccia, chorizo eller annen god pølse i gryta før du har i resten av ingrediensene.
Flere gode tips til rask middag
Kok for mye pasta og bruk pastarestene i en pastasalat dagen etter.
Kok ekstra poteter, så kan du lage potetsalat på null komma svisj.
Ha pitabrød i fryseren, de kan fylles med grønnsaker og restemat.
Bruk tortillalefser som pizzabunn til å lage superrask pizza.
Pakk grønnsaker i folie og legg på grillen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆