pasta

Pasta bolognese med rosmarin og parmesan

Pasta med tomatbasert kjøttsaus er nesten som en nasjonalrett i Norge, og et kjent innslag på restaurantmenyer i hele den vestlige verden. Pasta bolognese kommer fra Bologna i Nord-Italia. Der blir den servert med tagliatelle, som er bredere enn tradisjonell spagetti.

Pasta bolognese; tagliatelle med kjøttsaus, rosmarin og parmesan servert i rund kobberpanne, på hvitt kjøkkenhåndkle. Pannen står på hvitt trebord.

25min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

400gfersk fullkornspasta

1feddhvitløk

1nevebladpersille

1ssfrisk rosmarin

20grosiner

2ssolivenolje

400gkjøttdeig av svin

4dltomatsaus

3ssketsjup

1stkkjøttbuljongterning

2sstomatpuré

50gparmesan

Fremgangsmetode

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Finhakk hvitløk, persille, rosmarin og rosiner. Fres i olje til alt er mykt, og tilsett kjøttdeig. Stek og hakk kjøttdeigen i biter.
Tilsett tomatsaus og 2 ss ketsjup. Kok i ca. 5-10 minutter.
Legg nykokt pasta med kjøttsausen på en tallerken, og dryss parmesan og litt rosmarin på toppen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit