pasta
Pasta bolognese med rosmarin og parmesan
Pasta med tomatbasert kjøttsaus er nesten som en nasjonalrett i Norge, og et kjent innslag på restaurantmenyer i hele den vestlige verden. Pasta bolognese kommer fra Bologna i Nord-Italia. Der blir den servert med tagliatelle, som er bredere enn tradisjonell spagetti.
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 gfersk fullkornspasta
1 feddhvitløk
1 nevebladpersille
1 ssfrisk rosmarin
20 grosiner
2 ssolivenolje
400 gkjøttdeig av svin
4 dltomatsaus
3 ssketsjup
1 stkkjøttbuljongterning
2 sstomatpuré
50 gparmesan
Fremgangsmetode
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Finhakk hvitløk, persille, rosmarin og rosiner. Fres i olje til alt er mykt, og tilsett kjøttdeig. Stek og hakk kjøttdeigen i biter.
Tilsett tomatsaus og 2 ss ketsjup. Kok i ca. 5-10 minutter.
Legg nykokt pasta med kjøttsausen på en tallerken, og dryss parmesan og litt rosmarin på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆