Til hovedinnhold
pasta

Pasta Bolognese på italiensk vis

Skal du lage Pasta Bolognese som italienerne gjør, bør du belage deg på å bruke god tid. Belønningen er en mild og god hverdagsmiddag som elskes av små og store.

Pasta Bolognese på italiensk vis

3t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1stkgul løk (finhakket)

1stkgulrot (finhakket)

1stilkstangselleri (finhakket)

2feddhvitløk (finhakket)

3bokserhermetiske tomater

3ssolivenolje

2stklaurbærblad

3dlgrønnsaksbuljong

1dlrødvin (evt. 1 dl grønnsaksbuljong)

600gkjøttdeig

1tssalt og pepper (smak til)

Servering:

800gtørr tagliatelle (eller annen pasta)

100grevet parmesanost

1håndfullfrisk basilikum (finhakket)

Fremgangsmetode

Finhakk løk, gulrot, stangselleri og hvitløk.
Kjør de hermetiske tomatene med en stavmikser og sil deretter sausen fri for steiner.
Varm opp 1 ss olivenolje i en stekepanne på medium varme. Stek løken under omrøring til den er blank og myk.
Tilsett gulrot, stangselleri og hvitløk la det surre ca. 15 minutter.
Hell over tomatsaus, buljong og ev. rødvin. Kok opp og la tomatsausen småkoke i 2,5 timer.
Når sausen nærmer seg ferdig, brun kjøttdeigen i resten av oljen i en stekepanne på sterk varme. Smak til med salt og pepper.
Rør litt under halvparten av tomatsausen sammen med kjøttdeigen. La kjøttsausen småkoke i 20-30 minutter.
Kok pasta som anvist på pakningen.
Server pasta og kjøttsaus med revet parmesanost og fersk basilikum.
Fjern laurbærbladene fra resten av tomatsausen og hell over på varme, sterile glass med lokk, eller frys ned i porsjoner til senere bruk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn