pasta
Pasta Bolognese på italiensk vis
Skal du lage Pasta Bolognese som italienerne gjør, bør du belage deg på å bruke god tid. Belønningen er en mild og god hverdagsmiddag som elskes av små og store.
3t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkgul løk (finhakket)
1 stkgulrot (finhakket)
1 stilkstangselleri (finhakket)
2 feddhvitløk (finhakket)
3 bokserhermetiske tomater
3 ssolivenolje
2 stklaurbærblad
3 dlgrønnsaksbuljong
1 dlrødvin (evt. 1 dl grønnsaksbuljong)
600 gkjøttdeig
1 tssalt og pepper (smak til)
Servering:
800 gtørr tagliatelle (eller annen pasta)
100 grevet parmesanost
1 håndfullfrisk basilikum (finhakket)
Fremgangsmetode
Finhakk løk, gulrot, stangselleri og hvitløk.
Kjør de hermetiske tomatene med en stavmikser og sil deretter sausen fri for steiner.
Varm opp 1 ss olivenolje i en stekepanne på medium varme. Stek løken under omrøring til den er blank og myk.
Tilsett gulrot, stangselleri og hvitløk la det surre ca. 15 minutter.
Hell over tomatsaus, buljong og ev. rødvin. Kok opp og la tomatsausen småkoke i 2,5 timer.
Når sausen nærmer seg ferdig, brun kjøttdeigen i resten av oljen i en stekepanne på sterk varme. Smak til med salt og pepper.
Rør litt under halvparten av tomatsausen sammen med kjøttdeigen. La kjøttsausen småkoke i 20-30 minutter.
Kok pasta som anvist på pakningen.
Server pasta og kjøttsaus med revet parmesanost og fersk basilikum.
Fjern laurbærbladene fra resten av tomatsausen og hell over på varme, sterile glass med lokk, eller frys ned i porsjoner til senere bruk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆