pasta
Pasta penne med ovnsbakt tomatsaus
Lyst på rask og god vegetarmiddag? Lag denne kjempegode pastaklassikeren fra Italia med norske tomater - helt uten tilsatt sukker!
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 gSmak* Piccolotomater (eller annen type cherrytomater, delt i to)
1 stkhvitløk (hel, delt i to på tvers av feddene)
1 stkrødløk (i båter)
2 stilkerfrisk rosmarin
4 ssolivenolje
2 ssbalsamicoeddik
1 tsflaksalt
en halv tspepper
500 gpasta penne (eller annen pastatype)
1 dlkokevann fra pasta (spe med litt av vannet)
2 dlrevet parmesan
Fremgangsmetode
Sett komfyren på 180˚C varmluft.
Skyll og tørk tomatene. Del i to og legg i ildfast form eller på bakepapirkledd stekebrett med snittflaten opp. Spar noen tomater til å ha i rett før servering.
Del hvitløk i to på tvers slik at alle feddene blir synlige. Skrell rødløk og del i båter. Legg l øken sammen med tomatene.
Gni rosmarin inn med olivenolje og legg i formen.
Ringle balsamicoeddik og olivenolje over grønnsakene og krydre med salt og pepper. Bak alt midt i ovnen i 20-25 minutter til tomatene har falt sammen og løken er mør.
Mens tomatene står i ovnen: kok pastaen som anvist. Ta vare på litt av kokevannet.
Ta ut formen med grønnsakene og løsne hvitløksfeddene forsiktig fra skallet. Bruk gaffel til å mose alle grønnsakene. Spe med litt av kokevannet fra pastaen hvis sausen trenger mer væske.
Bland kokt pasta og rå tomater sammen med sausen og server med revet parmesanost.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆