pasta
Rosenkål mac & cheese
Makaroni og ost eller mac and cheese, er skikkelig amerikansk kosemat med makaroni og ostesaus som gratineres i ovnen. Vi har blandet rosenkål med makaronien, da blir den litt grønnere og smaken er like digg. Prøv den for eksempel som tilbehør til kalkun!
15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
300 gRosenkål
400 gmakaroni
2 sssmør
2 sshvetemel
8 dlhelmelk
1 tsdijonsennep
en halv tsmalt muskattnøtt
1 klypechilipulver
1 klypesalt og pepper
100 grevet mozzarella
100 grevet cheddar
1 dlbrødsmuler
Fremgangsmetode
Rens og kutt rosenkålen i fire båter.
Kok rosenkålen i 6 minutter i lettsaltet vann.
Kok makaronien som anvist på pakken.
Varm stekeovnen til 200 °C varmluft.
Smelt smøret i en kjele, og rør inn hvetemel. Hell på litt og litt melk mens du visper. Kok forsiktig opp, og la sausen tykne under omrøring. Smak til med dijonsennep, muskatnøtt, chilipulver, salt og pepper.
Tilsett osten og rør den inn til den smelter.
Vend inn makaronien og rosenkålen.
Hell alt over i en smurt ildfast form, dryss med brødsmuler og stek mac & cheese'en midt i ovnen i 10–15 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆