pasta

Rosenkål mac & cheese

Makaroni og ost eller mac and cheese, er skikkelig amerikansk kosemat med makaroni og ostesaus som gratineres i ovnen. Vi har blandet rosenkål med makaronien, da blir den litt grønnere og smaken er like digg. Prøv den for eksempel som tilbehør til kalkun!

Rosenkål mac & cheese, makaronigrateng med rosenkål og sprøtt lokk, servert i lilla porsjonsform på en mørkelilla linserviett. Rosenkålblader på toppen, og en skje ved siden av.

15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

300gRosenkål

400gmakaroni

2sssmør

2sshvetemel

8dlhelmelk

1tsdijonsennep

en halvtsmalt muskattnøtt

1klypechilipulver

1klypesalt og pepper

100grevet mozzarella

100grevet cheddar

1dlbrødsmuler

Fremgangsmetode

Rens og kutt rosenkålen i fire båter.
Kok rosenkålen i 6 minutter i lettsaltet vann.
Kok makaronien som anvist på pakken.
Varm stekeovnen til 200 °C varmluft.
Smelt smøret i en kjele, og rør inn hvetemel. Hell på litt og litt melk mens du visper. Kok forsiktig opp, og la sausen tykne under omrøring. Smak til med dijonsennep, muskatnøtt, chilipulver, salt og pepper.
Tilsett osten og rør den inn til den smelter.
Vend inn makaronien og rosenkålen.
Hell alt over i en smurt ildfast form, dryss med brødsmuler og stek mac & cheese'en midt i ovnen i 10–15 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit