Til hovedinnhold
pasta

Sitronpasta

Sitronpasta er en frisk og smakfull rett som passer som både lunsj og middag, enten alene eller med proteiner som kylling eller svin til!

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

400gtagliatelle

200gparmesan

4stkeggeplommer

4stkhvitløksfedd

1stksitron

1stkkopp (pastavann)

1nevedill

olivenolje

pepper

Fremgangsmetode

1. Skill ut eggeplommene fra eggene, og putt de i en skål.
2. Riv parmesan og hakk hvitløk og dill/ persille.
3. Bland sammen eggeplommer og parmesan i en skål.
4. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Husk å spare på en kopp med pastavann!
5. Fres hvitløk i en god klunk med olivenolje.
6. Putt den ferdig kokte pastaen i en stor bolle, og rør inn miksen med parmesan og eggeplommer.
7. Rør inn hvitløken og olivenoljen den ble stekt i sammen med resten.
8. Spe inn litt pastavann mens du rører, til sausen blir kremet.
9. Smak til med urter, pepper og sitronsaft.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn