pasta
Spagetti med cherrytomater og basilikum
En god pastamiddag trenger ikke å være komplisert! Med et par gode råvarer har du en enkel og smakfull middag på null komma niks, bare se her!
12min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
300 gspagetti
1 kurvcherrytomater
1 feddhvitløk
2 stkansjosfileter
1 nevefrisk basilikum
1 dlgod olivenolje
en halv sssukker (smak til med mer om nødvendig)
1 tssalt og pepper (smak til)
1 håndfullrevet parmesan (til servering)
Fremgangsmetode
Kok opp masse vann, og tilsett salt.
Tilsett pastaen, og bruk koketiden på pakken som et utgangspunkt. Rør jevnlig de to første minuttene av koketiden for å unngå at pastaen klebrer seg.
Smak på pastaen to til tre minutter før koketiden er ferdig, og stopp når pastaen er al dente.
Varm en stekepanne. Del tomatene, hakk basilikum og finhakk hvitløk og ansjos.
Fres hvitløk og ansjos i olje i pannen 1 minutt. Tilsett tomater, sukker og halvparten av basilikumen. Fres et par minutter. Krydre med salt og pepper.
Ha den nykokte pastaen i pannen, hell over resten av oljen og dryss over frisk basilikum. Server med nyrevet parmesan.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆