Til hovedinnhold
pasta

Spagetti med cherrytomater og basilikum

En god pastamiddag trenger ikke å være komplisert! Med et par gode råvarer har du en enkel og smakfull middag på null komma niks, bare se her!

Spagetti med cherrytomater og basilikum, på hvit tallerken, med gaffel ved siden av.

12min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

300gspagetti

1kurvcherrytomater

1feddhvitløk

2stkansjosfileter

1nevefrisk basilikum

1dlgod olivenolje

en halvsssukker (smak til med mer om nødvendig)

1tssalt og pepper (smak til)

1håndfullrevet parmesan (til servering)

Fremgangsmetode

Kok opp masse vann, og tilsett salt.
Tilsett pastaen, og bruk koketiden på pakken som et utgangspunkt. Rør jevnlig de to første minuttene av koketiden for å unngå at pastaen klebrer seg.
Smak på pastaen to til tre minutter før koketiden er ferdig, og stopp når pastaen er al dente.
Varm en stekepanne. Del tomatene, hakk basilikum og finhakk hvitløk og ansjos.
Fres hvitløk og ansjos i olje i pannen 1 minutt. Tilsett tomater, sukker og halvparten av basilikumen. Fres et par minutter. Krydre med salt og pepper.
Ha den nykokte pastaen i pannen, hell over resten av oljen og dryss over frisk basilikum. Server med nyrevet parmesan.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit