pizza
Amerikansk deep dish pizza med pepperoni
Deep dish-pizza passer perfekt for alle pizza-elskere der ute - som savner litt ekstra tomatsaus, pepperoni og ost i livet.
30min / 1t 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Deig:
5 dlhvetemel
2 og en halv dllunkent vann (ca)
12 gfersk gjær eller 1/4 pose tørrgjær (ca)
2 ssolivenolje (ca)
en halv tssalt
1 tshonning
Tomatsaus:
3 feddhvitløk (ca)
Olivenolje til steking
1 bokshermetiske tomater
salt og pepper
1 tstimian
1 tshonning
Fyll:
200 grevet ost
1 pkfersk mozzarella
100 gpepperoni
små tomater (valgfritt)
Gul løk i tynne skiver (valgfritt)
1 dlfinrevet parmesan
Fremgangsmetode
Start med å lage deigen. Rør ut gjær i lunkent vann. Ha mel, olje, salt og honning i en bakebolle og rør det lett sammen med vannet.
Elt deigen til den er smidig og fløyelsmyk, gjerne opp til 15 minutter med en kjøkkenmaskin.
Sett til heving på lunt sted med plastfolie over bollen. La den stå til den er hevet til dobbel størrelse.
Lag tomatsausen mens deigen hever. Surr knust og hakket hvitløk, salt, pepper og timian i litt olje på svak varme i en gryte.
Ha i tomatboksen og la det syde under lokk på svak varme resten av tiden deigen hever. Kjør alt glatt med en stavmikser om ønskelig og smak til med litt honning.
Montering av pizzaen: Sett komfyren på 240 grader. Smør en ildfast form eller en panne som tåler å stå i ovnen med litt olivenolje. Trykk deigen godt ut i formen og la den hvile et par minutter.
Legg utover den ferske mozzarellaen i bunnen, samt halvparten av den revne faste osten. Legg på pepperoni og hell over tomatsausen. Legg på tynne løkringer og halve tomater. På toppen drysses resten av den faste revne osten, samt finrevet parmesan.
Stekes i ovn i ca 20-30 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆