0min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Pizzabunn (4 runde, tynner bunner):
4 dlhvetemel
1 og en halv dlkaldt vann
en halv pktørrgjær
1 tssalt
Pizzasaus:
1 bokshermetiske tomater
2 feddhvitløk (finrevet)
2 ssolivenolje
1 klypesalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Lag pizzadeigen først: Bland mel, gjær og salt. Ha i kaldt vann, og elt godt. Deigen skal bli smidig og god å jobbe med, og skal slippe bollen.
Del deigen i 4 emner. Form de til boller, og dekk bollene med plast. La emnene heve i 24 timer. Har du ikke 24 timer? Bruk lunkent vann i deigen, dekk emnene med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
Pizzasausen: Varm opp olivenoljen på medium varme og fres hvitløken til den er blank. Tilsett de hermetiske tomatene og la det putre i ca 15 minutter. Rør av og til så den ikke brenner seg fast. Smak til med salt og pepper.
Kjevle pizzadeigen til tynne bunner på benkeplaten. Bruk godt med mel på benkeplata.
Fordel pizzasausen på bunnene, og fordel deretter litt ost (for eksempel Jarlsberg) jevnt utover. Pass på å ikke bruke for mye ost!
Ta litt semulegryn på pizzaspaden, og plasser pizzaen på en forvarmet pizzasteinen på grillen. Pass på å ikke legge pizzasteinen på en varm grill, for da kan steinen sprekke.
Grill pizzaen på 250 grader i cirka 8 til 10 minutter. Følg med underveis!
Topp pizzaen med det du liker best! For eksempel spekeskinke, ruccola og litt olivenolje, som er Grillsjefens favoritt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆