pizza
Hjemmelagede pizzasnurrer
Pizzasnurrer skaper fort jubel i hjemmet og smaker like herlig i matpakka som til middag. Lager du mange kan de fryses ned og tas med på tur.
15min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
5 porsjoner
Pizzadeig:
650 ghvetemel
4 og en halv dllunkent vann
2 ssolivenolje
15 gfersk gjær
1 tssalt
Tomatsaus:
1 og en halv stksjalottløk
1 stkhvitløksfedd
1 ssfinhakket chili
1 bokshakkede tomater
2 ssfersk oregano
1 sstomatpuré
1 tssalt og pepper (smak til)
Fyll:
150 gkokt skinke (i strimler)
2 dlrevet ost
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 16 snurrer, avhengig av størrelse.
Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Elt deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin eller for hånd, dekk til og la den heve til dobbel størrelse.
Tomatsaus
Surr sjalottløk, hvitløk og chili i en tykkbunnet kjele til det er blankt. Rør inn tomatpuré. Sil tomatene og tilsett i kjelen. Ha i finhakket oregano, smak til med salt og pepper. La koke til det tykner.
Har du dårlig tid kan den fint koke i 5 minutter, men sausen smaker aller best om du lar den småkoke lenge.
Montering
Når deigen er hevet til dobbel størrelse, kjevle den til et rektangel på ca. 50x35 cm på et melet bakebord.
Smør pizzasausen utover og legg på fyllet. Spar litt av osten til å strø på toppen. Rull sammen deigen til en pølse fra langsiden.
Skjær ca. 3-4 cm brede stykker av rullen, og legg på et stekebrett med bakepapir. Stø over resten av osten. La etterheve i ca. 20 minutter.
Stek pizzasnurrene på 220 grader i ca. 15 minutter, til de er gylne.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆