pizza

Hjemmelaget italiensk pizza

Kan man lage ekte italiensk pizza uten pizzaovn? Klart du kan. Her får du 5 viktige steg for å få perfekt sprø bunn og en deilig italiensk pizza hjemme.

Hjemmelaget italiensk pizza med bacon, tomater, oliven, sopp og basilikum sett ovenfra.

10min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til italiensk pizza med bacon, sopp og oliven:

1posetørrgjær

4dlvann

1tsflaksalt

en halvtssukker

2ssolivenolje

550gtipo 00 hvetemel (ca.)

1dldurum hvetemel (til kjevling og steking)

Dette trenger du til pizzasausen:

2feddhvitløk (finhakket)

en halvstkgul løk (finhakket)

1bokshakkede tomater

1klypeflaksalt

1klypenykvernet pepper

1sstimian

1ssoregano

Dette trenger du til toppingen:

1pkbacon

2pkmozzarella (kuler)

2dlgulost (revet)

1nevesorte oliven (med stein)

12stkcherrytomater (delt i to)

4stksjampinjonger (i skiver)

1håndfullbasilikum

Fremgangsmetode

Lag pizzadeigen: Ha alle ingrediensene (spe med melet litt om gangen) i en bakebolle og elt i ca 10 minutter. Konsistensen på deigen skal være klebrig.
Sett plast over bollen og legg et kjøkkenhåndkle over. Sett lunt. Varmekabler er perfekt. La stå i 30 minutter.
Slå luften ut av deigen og hev den igjen i 30 minutter. Gjenta samme prosess en gang til.
En time før du skal steke pizzaene varmer du ovnen til maksimalt. Legg pizzasten eller –stål midt i oven på over- og undervarme. Varm disse i 45-60 minutter.
Lag pizzasaus: Fres løk og hvitløk i litt olje på middels varme til løken er blank. Ha i resten av ingrediensene og la putre i cirka 15 minutter, til sausen er blitt litt tykkere. Avkjøl og kjør sausen glatt med en stavmikser.
Etter tre hevinger á 30 minutter kan du dele deigen inn i fire emner. Kjevle ut én og én bunn. Ha durumhvete under deigen når du kjevler ut.
Stek baconskivene og soppen lett i en panne.
Spre et tynt lag pizzasaus på den ferdigkjevlete deigen. Legg på mozzarellaost, revet gulost, baconskiver, sopp og cherrytomater. Legg så på oliven.
Ha durumhvete på pizzaspaden og overfør pizzaen til ovnen. Stek pizzaen til den er sprø og osten er smeltet. Stek så en ny pizza.
Server pizzaene med litt frisk basilikum på toppen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit