pizza
Hjemmelaget pizzabunn
Bak pizzabunnen selv. Det er ikke så vanskelig. Alt du trenger er å elte sammen mel, salt, gjær og vann før du lar deigen heve. Er du skikkelig rå, lar du den heve i tre dager!
10min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 kghvetemel
1 tssalt
en halv tstørrgjær
7 dlkaldt vann
Fremgangsmetode
Bland hvetemel og salt, og ha i tørrgjær. Tilsett vannet og elt det til en klissete deig. Dekk bollen med plastfolie eller lokk. La deigen heve 8-20 min. Hvis du vil lage en virkelig magisk pizzabunn, kan du la deigen stå kjølig i 3 dager.
Ha deigen over på en melet flate. Brett den innover mot midten og del så deigen i 6 like store deler. Form delene til boller og legg dem til heving på et brett med bakepapir drysset med mel. Legg et rent håndkle over og la dem heve i 30 min.
Kjevle bollene ut til runde pizzaleiver og topp med saus, fyll og revet ost. Stek pizzaen på 250 grader på nederste rille i 8-10 minutter til osten er smeltet og bunnen er stekt. Bruk gjerne pizzastein eller pizzastål for å få bunnen ekstra sprø.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆