pizza
Klassisk langpannepizza i 80-tallsstil
Langpannepizzaen vekker minner fra tidligere tiår, men den er fortsatt hjertelig velkommen.
20min / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til langpannepizza:
8 dlhvetemel
1 tssalt
2 ssolje
en halv pkfersk gjær
3 og en halv dllunkent vann
Kjøttsaus:
400 gkjøttdeig
1 stkgul løk
2 sstomatpuré
1 bokshakkede tomater
1 dlvann
1 feddfinhakket hvitløk
2 ssFinhakket basilikum (fersk eller tørket)
1 tssalt og pepper (smak til)
300 grevet ost
200 gcherrytomater
1 håndfullfrisk basilikum (til servering)
Fremgangsmetode
Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett vann og olje. Elt deigen i kjøkkenmaskin (på medium hastighet) i ca. 10 minutter eller elt for hånd til deigen er smidig og glatt. La deigen heve til dobbel størrelse.
Lag kjøttsausen: Brun løk, hvitløk og basilikum. Tilsett tomatpuré og la det frese i noen minutter mens du rører. Tilsett deretter kjøttdeigen, stek til den er brunet.
Tilsett hakket tomat og vann, la putre i ca. 10 minutter til det tykner. La den gjerne stå lengre om du har god tid.
Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på en bakepapirkledd langpanne. Fordel over kjøttsaus, ost og cherrytomater delt i to.
Stek pizzaen midt i ovnen på 225 grader i ca. 20 minutter, til osten er gylden. Pynt med frisk basilikum.
Server med salat og gjerne en god rømmedressing
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆