pizza
Lavkarbo pizza med nøtter
Denne lavkarbo-pizzaen er kanskje ikke for alle, men midt i blinken for dem som aller helst vil spise pizza hver eneste dag.
25min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
3 porsjoner
Bunn:
4 stkegg
120 gmandler
120 gvalnøtter
120 ggulost (revet)
80 gsmeltet smør
2 tsbakepulver
Fyll (Varier som du vil):
3 sspesto (som pizzasuaus, passe mengde )
2 feddhvitløk
en halv stkrødløk
2 håndfullspinat
1 dæsjost (revet)
2 stktomater
en halv stkaubergine
3 stkchampignon
1 klypesalt og pepper
1 klypeoregano
1 stkbanan (eventuelt)
Fremgangsmetode
Kjør mandlene og valnøttene i en mikser (eller finhakk med kniv). Klekk eggene oppi en bolle og visp ut plommene. Smelt smøret og riv osten. Ha alt opp i bollen og tilsett bakepulveret. Bland godt sammen.
Hell deigen utover et stekebrett (penslet eller med bakepapir). Deigen skal være litt fastere enn en kakedeig, men ikke like fast som en vanlig pizzadeig. Forstek bunnen i 5 til 10 minutter på 225 grader for å få den ordentlig sprø.
Mens bunnen forsteker: Hiv hvitløk og spinat i en stekepanne til spinaten blir flat. Stek auberginen i tynne skiver noen minutter på hver side.
Smør på saus/pesto på bunnen, og fordel ønsket fyll utover. Stek pizzaen midt i ovnen i ca. 10 til 15 minutter på 225°C.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆