salat
Fargerik tomatsalat med italiensk flatbrød
Tomater finnes i alle mulige farger og fasonger! Feire sommeren med en fargerik tomatsalat, og servér med hjemmelaget italiensk flatbrød - det smaker helt fantastisk!
15min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
400 gtomater (i forskjellige farger)
4 ssextra virgin olivenolje
en halv stksitron (finrevet skall og saften)
2 sskapers
1 knivspisssalt og pepper
en halv pottebasilikum
Italiensk flatbrød:
en halv tstørrgjær
1 klypesukker
3 og en halv dllunkent vann
2 tssalt
2 ssgod olivenolje
8 dltipo 00 hvetemel
2 ssextra virgin olivenolje
2 stilkerfinhakket rosmarin
1 klypeflaksalt
Fremgangsmetode
Italiensk flatbrød
Bland gjær, sukker og vann. La stå i ti minutter. Bland så inn salt, olje og mel til en fin deig. Sett til heving i 45 minutter.
Kjevle ut avlange flatbrød. Pensle med olje tilsatt rosmarin, og dryss over flaksalt.
Stek i oven på maks temperatur til brødene er sprø. Pensle igjen med rosmarinoljen og server til salaten.
Tomatsalat
Del tomatene i forskjellige former. Noen i skiver, noen delt i to eller fire. Legg dem utover et fint fat.
Lag en dressing av olivenolje, sitronsaft, sitronskall og kapers. Smak til med salt og pepper. Ringle over tomatene, og strø over fersk basilikum.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆