Til hovedinnhold
salat

Cousoussalat med halloumi og sitronvinaigrette

Har du ikke smakt Halloumi før, kan du du få et lite sjokk hvis du tar en bit rett fra pakken. Men med rett behandling kan du gjøre Halloumi til vinneren på middagsbordet. Prøv couscoussalat med halloumi og sitronvinaigrette.

Cousoussalat med halloumi og sitronvinaigrette, redikk og ferske urter servert i hvit bolle på svart marmorbakgrunn.

10min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Couscoussalat:

4dlcouscous

en halvstkagurk (skrelt og delt på langs, så i biter)

en halvpksukkererter (delt på langs)

en halvbuntreddiker (delt i skiver)

1håndfullhakket persille

1håndfullgrovhakket mynte

1sskapers

1posesalatblader

1pkHalloumi

1stksitron (i båter)

Sitronvinaigrette:

3ssrødvinseddik

2ssdijonsennep

1feddhvitløk

1tsoregano

en halvtssalt

en fjerdedeltsnykvernet pepper

1dlolivenolje

3sssitronsaft

Fremgangsmetode

Sitronvinaigrette

Pisk sammen eddik, sennep, oregano, hvitløk, salt og pepper i en bolle.
Hell olivenolje i en tynn stråle ned i blandingen mens du pisker.
Pisk inn sitronsaft.

Tips!

Ha vinaigretten på glass med lokk slik at du kan riste den før bruk.

Couscoussalat

Kok couscous etter anvisning på pakken.
Ha couscous i en stor salatbolle og bland inn agurk, sukkererter, persille og kapers.
Pisk sammen vinaigrette, bland inn i couscousen og sett til side (er det for mye dressing – ha på glass eller sett den slik at folk kan forsyne seg selv).
Del Halloumien i skiver eller terninger og stek dem på høy varme.
Bland salaten inn i couscousen. Legg skiver av Halloumi på toppen og server med en gang!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit