salat
Høstsalat med kylling og rotgrønnsaker
Dette er en lun og lekker salat med gode rotgrønnsaker og raust med kylling. En salat som både metter og frister.
45min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
250 ggulrøtter (i terninger)
250 gsøtpoteter (i terninger)
200 gpastinakk (i terninger)
200 grødbeter (i terninger)
4 stksmå gule løk (ca. 50 g, i tykke båter)
3 ssExtra virgin olivenolje
1 ssflytende honning
2 tsdijonsennep
2 tsflaksalt
en fjerdedel tspepper
4 stkhardkokte egg (i båter)
100 gristede valnøtter
1 stkgrillet kylling (revet i biter)
100 gCamembert (romtemperert, i skiver)
Vinaigrette:
2 ssolivenolje
1 sssitronsaft
en halv tshvitvinseddik
1 ssvann
1 ssappelsinmarmelade
1 klypeflaksalt
1 klypepepper
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 225 ̊C varmluft.
Skrell rotgrønnsakene og del dem i ca. 2x2 cm terninger. Rens løk og del i tykke båter.
Bland olivenolje, honning, sennep, salt og pepper. Vend grønnsakene i marinaden og fordel jevnt utover bakepapirkledd stekebrett.
Stek midt i ovnen i 15 minutter. Vend om på grønnsakene, senk temperaturen til 200 ̊C og stek videre til alt er mørt og har fått god stekefarge, cirka 15 minutter.
Hardkok eggene og del dem i båter. Rist valnøttene på sterk varme i tørr stekepanne.
Del kyllingen og riv kjøttet i passe store biter.
Bland bakte grønnsaker og kylling på et fat eller i en salatbolle. Hell dressingen og server salaten med egg, valnøtter og camembert i skiver.
Vinaigrette
Ha alle ingrediensene til vinaigretten i et glass med lokk og rist til en jevn dressing. Smak til med salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆