salat
Julesalat med honningristede nøtter
En frisk og lett salat er godt til julematen. Denne fargerike og friske salaten med røde epler, klementiner og granateple gjør seg ekstra godt til julefrokost og julebrunsj sammen med juleskinke og leverpostei, oster og pateer.
10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkrøde epler
3 stkklementiner
1 stkgranateple
1 pkbabyleaf
1 pkruccola
1 tsflaksalt
Honningristede valnøtter:
200 gvalnøtter
1 ssolje
2 ssflytende honning
1 klypesalt
Vinaigrette:
3 stkklementiner
1 og en halv dlolivenolje
2 sseddik
2 tsdijonsennep
1 tsflytende honning
1 stksjalottløk
1 nevefrisk basilikum
en fjerdedel tssalt
1 klypepepper (nykvernet)
Fremgangsmetode
Del eplene og fjern kjernehusene. Skrell klementinene. Del granateplet i to og bank ut kjernene med en skje. Skjær eplene og klementinene i fine båter eller skiver.
Vask og tørk salaten, og bland den med frukten.
Honningristede valnøtter
Rist nøttene i litt olje i en stekepanne til nøttene begynner å få farge. Rør inn honning og smak til med salt.
Vinaigrette
Press saften ut av klementinene og visp saften med olje, eddik, sennep og honning. Finhakk løk og basilikumblader og rør det inn. Smak til med salt og pepper.
Hell dressingen over salaten. Dryss honningristede valnøtter og flaksalt over rett før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆