salat
Kyllingsalat med quinoa og fetakrem
Denne kyllingsalaten med quinoa, fetakrem, hjemmelaget vinaigrette og friske bringebær er både mettende, enkel å lage, og helt nydelig i sommervarmen!
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkkyllingfilet
2 stkhvitløksfedd
1 ssolje
1 tssalt og pepper (smak til)
4 skiverrugbrød (til servering)
Salat:
500 ggode tomater (fks. en miks av cherry-, biff-, og plommetomater)
4 dlkokt rød eller hvit quinoa
1 stkgranateple (bruk kjernene)
1 stkrødløk
1 posereddiker
1 stkeske ferske bringebær
1 håndfullfersk basilikum
1 dlRistede mandler
Vinaigrette:
en halv dlolje
1 stksaften av sitron
en halv stkfinrevet skall av sitron
2 feddhvitløk (finhakket)
1 tssalt og pepper (smak til)
Fetaostkrem:
1 pkfetaost
1 og en halv dlkesam
1 klypesort pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Stek kyllingfilet gylden i en panne med litt olje og hakket hvitløk. Ha det i en ildfast form og etterstek de i ovnen på 180 grader i omtrent 20 minutter.
Lag quinoa etter pakningsbeskrivelsen. Lag en enkel vinaigrette – finhakk hvitløk og bland med olje og sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.
Del opp tomater og legg tomatene på ett stort fat. Ha over quinoa og granateple-kjerner.
Skjær rødløk i ringer eller båter. Skjær reddiken i tynne skiver med en skarp kniv. Vend inn rødløk, reddiker og bringebær i salaten. Bland forsiktig!
Dryss panneristede mandler og basilikum på toppen.
Mos fetaost og kesam til en tykk røre, smak til med sort pepper.
Server salaten med vinaigrette og ristede mandler, fetaostkrem og rugbrød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆