salat
Mettende pastasalat med kylling og pesto
Pastasalat med kylling er perfekt middag i en travel hverdag. Hjemmelaget grønn pesto setter prikken over i'en.
15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Pastasalat:
2 stkkyllingfilet (strimlet)
2 sssoltørkede tomater i olje (strimlet)
1 tssalt og pepper (smak til)
300 gpastasløyfer
1 stkbrokkoli (i små buketter)
en halv stkrødløk (i tynne skiver)
Pesto:
1 pottefersk basilikum
2 feddhvitløk
2 ssristede pinjekjerner
50 grevet parmesan
1 og en halv dlgod olivenolje
1 klypegrovt flaksalt
Fremgangsmetode
Tørk kyllingfiletene godt og skjær i strimler.
Varm opp litt olje fra glasset med soltørkede tomater på sterk varme. Brun kyllingstrimlene godt og krydre med salt og pepper. Senk temperaturen og stek videre under omrøring til kyllingbitene er gjennomstekt. Avkjøl.
Kok pasta som anvist i lettsaltet vann. Rens brokkoli og del i små buketter. Kok brokkolibitene sammen med pastaen det siste minuttet.
Skyll pasta og brokkoli godt i kaldt vann og la renne godt av i et dørslag.
Pesto
Ha basilikumblader, hvitløk, ristede pinjekjerner og parmesan i en food processor. Spe på med olje mens maskinen til en tykk og jevn saus. Smak til med salt.
Vend pasta, brokkoli og mesteparten av pestoen sammen i en stor salatbolle.
Ha kylling, soltørkede tomater og rødløk i salatbollen og bland godt. Server med godt brød og resten av pestoen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆