Til hovedinnhold
salat

Mettende pastasalat med kylling og pesto

Pastasalat med kylling er perfekt middag når du ikke har tid til å lage mat. Hjemmelaget grønn pesto setter prikken over i'en.

Pastasalat med pesto, kylling, brokkoli og rødløk. Servert på grønt fat med lyst brød og revet ost på siden.

15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Pastasalat:

2stkkyllingfilet (strimlet)

2sssoltørkede tomater i olje (strimlet)

1tssalt og pepper (smak til)

300gpastasløyfer

1stkbrokkoli (i små buketter)

en halvstkrødløk (i tynne skiver)

Pesto:

1pottefersk basilikum

2feddhvitløk

2ssristede pinjekjerner

50grevet parmesan

1 og en halvdlgod olivenolje

1klypegrovt flaksalt

Fremgangsmetode

Tørk kyllingfiletene godt og skjær i strimler.
Varm opp litt olje fra glasset med soltørkede tomater på sterk varme. Brun kyllingstrimlene godt og krydre med salt og pepper. Senk temperaturen og stek videre under omrøring til kyllingbitene er gjennomstekt. Avkjøl.
Kok pasta som anvist i lettsaltet vann. Rens brokkoli og del i små buketter. Kok brokkolibitene sammen med pastaen det siste minuttet.
Skyll pasta og brokkoli godt i kaldt vann og la renne godt av i et dørslag.

Pesto

Ha basilikumblader, hvitløk, ristede pinjekjerner og parmesan i en food processor. Spe på med olje mens maskinen til en tykk og jevn saus. Smak til med salt.
Vend pasta, brokkoli og mesteparten av pestoen sammen i en stor salatbolle.
Ha kylling, soltørkede tomater og rødløk i salatbollen og bland godt. Server med godt brød og resten av pestoen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn