salat
Rødkålsalat med klementiner, urter og pinjekjerner
Har du lyst på et tilbehør som passer til nesten all slags julemat? Denne rødkålsalaten er en herlig kombinasjon av de beste julesmakene.
20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
60 gpinjekjerner
3 stkgulrøtter
3 stkklementiner
1 stkliten rødkål
3 stkvårløk (skåret i tynne skiver, også det grønne)
1 nevebladpersille
1 nevekoriander
1 nevemynte (knapt)
Dressing:
2 tsdijonsennep
1 sssitronsaft
en halv tsflaksalt
en fjerdedel tskvernet pepper
4 ssExtra virgin olivenolje (evt. mer hvis nødvendig)
Fremgangsmetode
Rist pinjekjernene i en varm panne til de er gylne.
Riv gulrøttene.
Skrell klementinene og skjær fine fileter med en skarp kniv.
Snitt rødkålen tynt. Ha over i en gryte kokende vann i 30 sekunder og så rett over i iskaldt vann. Rist av vannet.
Bland rødkål med revet gulrot, vårløk, persille, koriander og mynte. Pynt med pinjekjerner og klementinfileter.
Bland ingrediensene til dressingen. Hell over dressingen rett før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆