Til hovedinnhold
salat

Rosenkålsalat med sennepsvinaigrette

Dette er en frisk og god salat som godt kan spises til lunsj eller serveres som tilbehør til kjøtt, kalkun og kylling. Du kan gjerne bruke rester fra julemiddagen eller julefrokosten. Topp salaten med tørket frukt eller bær hvis du har, så får du det lille søte som passer så godt sammen med rosenkål, rødkål, epler og ost.

Rosenkålsalat med sennepsvinaigrette, toppet med rødt eple i skiver, fetaost og rødkål i strimler, servert i hvit skål. Skålen står på mørkegrå bakgrunn, med to små skåler vinaigrette og grovhakkede nøtter ved siden av.

20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Rosenkålsalat:

600gRosenkål ( i tynne skiver)

100grødkål (i tynne skiver)

2stkepler (i tynne båter)

150gfetaost (smuldret)

150ghasselnøtter (grovhakket)

Sennepsvinaigrette:

en halvdlolivenolje

1ssdijonssennep

2sshonning

2sseplesidereddik

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Sennepsvinaigrette

Ha olje, dijonsennep, honning og eplesidereddik i et glass med lokk. Ha på lokket og rist det så det blir en jevn dressing.
Smak til med salt og pepper.

Rosenkålsalat

Ha grønnsakene i en salatbolle og vend dem godt sammen med sennepsvinaigretten.
Topp med eplebåter, osteterninger og hasselnøtter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit