salat
Rosenkålsalat med sennepsvinaigrette
Dette er en frisk og god salat som godt kan spises til lunsj eller serveres som tilbehør til kjøtt, kalkun og kylling. Du kan gjerne bruke rester fra julemiddagen eller julefrokosten. Topp salaten med tørket frukt eller bær hvis du har, så får du det lille søte som passer så godt sammen med rosenkål, rødkål, epler og ost.
20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Rosenkålsalat:
600 gRosenkål ( i tynne skiver)
100 grødkål (i tynne skiver)
2 stkepler (i tynne båter)
150 gfetaost (smuldret)
150 ghasselnøtter (grovhakket)
Sennepsvinaigrette:
en halv dlolivenolje
1 ssdijonssennep
2 sshonning
2 sseplesidereddik
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Sennepsvinaigrette
Ha olje, dijonsennep, honning og eplesidereddik i et glass med lokk. Ha på lokket og rist det så det blir en jevn dressing.
Smak til med salt og pepper.
Rosenkålsalat
Ha grønnsakene i en salatbolle og vend dem godt sammen med sennepsvinaigretten.
Topp med eplebåter, osteterninger og hasselnøtter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆