salat
Waldorfsalat med ananas
Skal du gjøre litt ekstra stas på koldtbordet skal du lage en skikkelig god waldorfsalat. Denne waldorfsalaten kommer til å gå unna!
20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
3 stkgrønne epler
100 ghodekål
2 stilkerstangselleri
en halv stkananas
100 grøde druer
2 dlmajones
1 ssdijonsennep
1 og en halv dlfløte
3 sssitronsaft (smak til)
1 sssukker
150 gvalnøtter
1 håndfullfinhakket gressløk (til pynt)
Fremgangsmetode
Vask eplene godt og del dem i terninger. Ha gjerne litt sitronsaft over dem så de ikke blir brune.
Del ananasen i to og fjern kjernen. Del halve ananasen i terninger.
Finsnitt hodekål, og del druene i to. Fjern trevler fra stangsellerien og del i tynne skiver. Grovhakk valnøttene. Bland alt sammen.
Pisk fløten til en myk krem. Rør inn majones, sennep, sukker og sitron. Vend inn dressingen i salaten.
Topp med litt gressløk.
Tips!
For en lettere variant kan du bruke rømme, créme fraiche eller yoghurt istedenfor kremfløte!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆