sauser, dressing og dip
Chili- og limemajones
Majones med chili og lime er enklere å lage enn du kanskje tror. Følg oppskriften og få en deilig dressing eller dipp som smaker like godt på sandwicher, burgere og grillmat som til tortilla og gulrøtter. Denne oppskriften gir ca. 5 dl.
15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
1 stkeggeplomme
1 ssdijonsennep
en halv sshvitvinseddik
1 klypesalt
1 klypepepper
3 dlsolsikkeolje
80 mlvann
1 stklime
1 stkrød chili
Fremgangsmetode
Tilsett finrevet limeskall og limesaft sammen med eggeplomme, sennep, eddik, salt og pepper. Pisk i en kjøkkenmaskin med ballongvisp og spe gradvis med litt av oljen.
Når blandingen begynner å tykne, tilsettes kaldt vann gradvis til hvitt og luftig. Spe med olje og vann vekselvis til du har en luftig og tykk majones.
Tilsett finhakket chili til slutt.
Hvis du vil lage vanlig majones, bruker du 1 ss hvitvinseddik i stedet for 1/2. Denne kan du også blande med finhakkede urter hvis du heller vil ha en urtemajones.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆
▆▆▆▆▆