Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Fløtesaus til kalkun

Fløtesaus til kalkun er et must, og er enklere å lage enn du kanskje tror! Hemmeligheten ligger i kraften, og har du ekstra god tid, lager du den fra bunnen av.

Fløtesaus til kalkun servert i lyst sausenebb med blomsterdetaljer. I bakgrunnen står det en helstekt kalkun på et festpyntet bord.

20min / 2t 25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Kalkunkraft:

1stkinnmatpose fra kalkun

2stkgulrøtter

1stkgul løk

150gsellerirot

2sssmør (til bruning)

2lvann (eller nok til å dekke innholdet i gryta)

Fløtesaus:

1 og en halvlkalkunkraft (eller 2 kyllingbuljongterninger i vann)

1 og en halvdlhvetemel

2dlvann

2dlfløte

2ssripsgelé

4sssoyasaus

4dråpersukkerkulør

en halvtssalt (smak til)

en fjerdedeltspepper (smak til)

Fremgangsmetode

Skrell gulrot, løk og sellerirot og skjær i terninger, og sett til side.
Brun innholdet av innmatposen i smøret, og ha i grønnsakene.
Hell på vannet og la dette trekke i ca to timer.
Sil kraften, og den er klar til sauselaging.

Fløtesaus

Ha kalkunkraften i en gryte.
Rør sammen hvetemel og vann, og spe kraften med denne. La blandingen koke på svak varme i 15 minutter.
Ha i fløte, ripsgelé og soyasaus. Smak til med salt og pepper.
Ha i sukkerkulør til du får en fin farge.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit