sauser, dressing og dip
Fløtesaus til kalkun
Fløtesaus til kalkun er et must, og er enklere å lage enn du kanskje tror! Hemmeligheten ligger i kraften, og har du ekstra god tid, lager du den fra bunnen av.
20min / 2t 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Kalkunkraft:
1 stkinnmatpose fra kalkun
2 stkgulrøtter
1 stkgul løk
150 gsellerirot
2 sssmør (til bruning)
2 lvann (eller nok til å dekke innholdet i gryta)
Fløtesaus:
1 og en halv lkalkunkraft (eller 2 kyllingbuljongterninger i vann)
1 og en halv dlhvetemel
2 dlvann
2 dlfløte
2 ssripsgelé
4 sssoyasaus
4 dråpersukkerkulør
en halv tssalt (smak til)
en fjerdedel tspepper (smak til)
Fremgangsmetode
Skrell gulrot, løk og sellerirot og skjær i terninger, og sett til side.
Brun innholdet av innmatposen i smøret, og ha i grønnsakene.
Hell på vannet og la dette trekke i ca to timer.
Sil kraften, og den er klar til sauselaging.
Fløtesaus
Ha kalkunkraften i en gryte.
Rør sammen hvetemel og vann, og spe kraften med denne. La blandingen koke på svak varme i 15 minutter.
Ha i fløte, ripsgelé og soyasaus. Smak til med salt og pepper.
Ha i sukkerkulør til du får en fin farge.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆