sauser, dressing og dip
Hjemmelaget aioli
Å lage hjemmelaget aioli er ikke vanskelig med en stavmikser. Dessuten smaker det kjempegodt! Prøv vår hjemmelaget aioli oppskrift.
5min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkeggeplommer
2 dlnøytral olje (fks. rapsolje)
1 ssferskpresset sitronsaft
1 tsdijonsennep
2 stkhvitløksfedd
en fjerdedel tssalt
en fjerdedel tspepper
Fremgangsmetode
Alle ingrediensene bør være romtempererte før du starter.
Legg 2 eggeplommer i et desilitermål eller en bolle med høy kant. Tilsett 1 ss sitronsaft, 1 ts dijonsennep og 2 stk revet/presset hvitløksfedd.
Sett stavmikseren i bunnen av beholderen. Kjør på høy hastighet, spe forsiktig 2 dl olje i en tynn stråle mens stavmikseren kjører. Kjør til den blir tykk. Smak til med salt og pepper.
Om den skulle skille seg, begynn på nytt med ny eggeplomme og tilsett den mislykkede aiolien i en tynn stråle i beholderen mens stavmikseren kjører.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆ ▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆