sauser, dressing og dip
Hjemmelaget julesennep
Sennep er viktig tilbehør til julematen, og hjemmelaget julesennep er enklere å lage enn du kanskje tror. Du kan også sette julesmak på sennepen.
20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
2 dlsennepsfrø (gule)
1 dlsennepsfrø (brune)
4 dleplejuice
7 sseplesidereddik
1 dlhonning
2 tssalt
en halv tsallehånde (ingefær og/eller gurkemeie, valgfritt)
1 dlolje (nøytral, f. eks. solsikke- eller rapsolje)
Fremgangsmetode
Kok opp sennepsfrø og eplejuice i en kjele, og la det småkoke i 5 minutter.
Ha innholdet i kjelen over i en food processor eller blender og kjør til det får en grøtaktig konsistens. (Alternativt kan du bruke stavmikser.)
Ha den grøtaktige massen over i en bolle, og visp inn eddik, honning, salt og krydder. Visp inn oljen til slutt, og smak så eventuelt til med mer salt, eddik eller honning.
Ha sennepen over på rene glass med lokk.
Oppbevares kjølig
Tips: Vil du gi sennepen enda mer julepreg, kan du tilsette litt finrevet appelsinskall og ½ ts malt nellik.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆