sauser, dressing og dip
Hjemmelaget ketchup
Når du først har fått smaken på hjemmelaget ketchup kommer du til å bli helt hekta. Da er det jo bra det er så enkelt å få et godt resultat.
1t 30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stksjalottløk (finhakket)
1 feddhvitløk (finhakket)
1 ssolivenolje
1 bokshermetiserte knuste tomater (ca. 400 gram)
50 gtomatpuré
5 ssbrunt sukker
en halv dleplesidereddik (eller klar 7% eddik)
1 sshvitvinseddik, eller sitronsaft
1 tspaprikapulver
1 tsgrovt flaksalt
en fjerdedel tspepper
Fremgangsmetode
Rens og finhakk løk og hvitløk. Varm opp olje i en tykkbunnet gryte på middels sterk varme og stek løken blank og myk. Pass på at løken ikke blir brent. Det kan gi en besk smak på ketchupen.
Bruk stavmikser til å kjøre tomatene til en jevn blanding.
Ha tomater, tomatpuré, sukker og eddik i gryta. Kok opp, senk temperaturen og la sausen småkoke i ca. 1 time.
Smak til med paprikapulver, salt og pepper.
Kjør sausen jevn med en stavmikser eller food processor.
Hell ketchupen over på varme, tørre og sterile glass eller flasker. Oppskriften gir ca. 3 dl ketchup.
Sett på lokk og la glassene avkjøle på benken. Uåpnede glass og flasker oppbevares mørkt og kjølig i 6-12 måneder. Åpnede glass oppbevares i kjøleskapet og er holdbare i 2-3 uker.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆