sauser, dressing og dip
Hjemmelaget majones på 1-2-3
Hjemmelaget majones smaker ekstra godt og er verken tidkrevende eller vanskelig å lage selv. Med denne metoden er det gjort på under 1 minutt.
2min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkegg
1 tseddik
1 tssitronsaft
1 tssennep
en halv tssalt
en fjerdedel tspepper
2 dlrapsolje (eller annen nøytral olje, eventuelt mer om ønskelig)
Fremgangsmetode
Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte.
Ha alle ingrediensene i en høy, smal beholder. Et Norges-glass for eksempel, eller den høye beholderen som følger med stavmikseren.
Hold stavmikseren i bunnen av beholderen og kjør i noen sekunder til du ser at det begynner å tykne og danne seg majones. Dra deretter stavmikseren sakte oppover til alt er blandet. Hele prosessen tar 10-20 sekunder.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆