sauser, dressing og dip

Hjemmelaget pesto av urterester

Urterester som stilker og avskjær fra alle slags urter kan du lage en pesto av, og bruke til pizza, pasta, kylling og laks.

Hjemmelaget pesto av urterester, på to gjennomsiktige glass. Blå bakgrunn.

5min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

50gpinjekjerner

100gfersk spinat (eller ruccola)

1håndfullfersk basilikum (koriander, eller persille)

3dlurtestilker (eller dusk fra gulrot eller reddik)

50gparmesanost

1dlolivenolje (mer om nødvendig)

1klypesalt

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 5 dl pesto.
Start med å riste pinjekjernene i en varm og tørr stekepanne. Rist rundt på pannen ofte så de ikke svir seg.
Ha rester av spinat, urter, urtestilker og dusk fra gulrot eller reddik i en blender. Husk å vaske alt godt, så det ikke er noe rester av jord.
Grovrasp parmesantost og ha oppi blenderen sammen med pinjekjernene. Start med litt olivenolje og kjør blenderen.
Juster med olivenolje til du får ønsket konsistens. Til slutt tilsetter du en liten klype salt.
Hell pestoen over på et helt rent glass med lokk. Kan oppbevares et par dager i kjøleskap.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit