sauser, dressing og dip
Hjemmelaget pesto av urterester
Urterester som stilker og avskjær fra alle slags urter kan du lage en pesto av, og bruke til pizza, pasta, kylling og laks.
5min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
50 gpinjekjerner
100 gfersk spinat (eller ruccola)
1 håndfullfersk basilikum (koriander, eller persille)
3 dlurtestilker (eller dusk fra gulrot eller reddik)
50 gparmesanost
1 dlolivenolje (mer om nødvendig)
1 klypesalt
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 5 dl pesto.
Start med å riste pinjekjernene i en varm og tørr stekepanne. Rist rundt på pannen ofte så de ikke svir seg.
Ha rester av spinat, urter, urtestilker og dusk fra gulrot eller reddik i en blender. Husk å vaske alt godt, så det ikke er noe rester av jord.
Grovrasp parmesantost og ha oppi blenderen sammen med pinjekjernene. Start med litt olivenolje og kjør blenderen.
Juster med olivenolje til du får ønsket konsistens. Til slutt tilsetter du en liten klype salt.
Hell pestoen over på et helt rent glass med lokk. Kan oppbevares et par dager i kjøleskap.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆