sauser, dressing og dip
Hjemmelaget Tahini
Hørt om Tahini? Den smakfulle massen er en kameleon på kjøkkenet, som kan brukes både som dip, dressing og pålegg!
10min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 dlØkologiske sesamfrø
1 ssØkologisk olivenolje (valgfritt)
1 klypehavsalt
Fremgangsmetode
Rist sesamfrøene hvis du ønsker det. Ha dem i en tørr stekepanne på høy varme, og rist dem til de er gylne. Rør hele tiden med en tresleiv, slik at de ikke brenner seg. Så fort de begynner å bli gylne har du dem over i foodprosessoren.
Kjør i gang foodprosessoren og smør deg med en liten porsjon tålmodighet. Frøene bruker god tid før de bestemmer seg for å skille ut sin naturlige olje og bli til smør. Innimellom bør du stoppe maskinen og skrape ned villfarne frø fra kantene.
Er du like utålmodig som meg kan du gjerne ha i en spiseskje eller to med olivenolje for å speede opp prosessen, men vent med oljen til frøene har fått kjørt en stund.
Når du har fått en silkemyk konsistens tilsetter du en klype salt og blander godt, før du har det ferdige produktet over i et glass med lokk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆