30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkrødbet
1 bokskikerter
1 dltahini
1 dlolivenolje
2 stkhvitløksfedd
1 stksitron
salt
Fremgangsmetode
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Skrell og del rødbeten i båter. Ha rødbetbåtene i en liten ildfast form, og bak dem i 20-30 minutter til de helt møre.
Hell væsken av kikertene, og skyll dem i et dørslag. Del sitronen i to. Skrell hvitløksfeddene.
Ha rødbetbåtene, kikertene og tahinien i en kjøkkenmaskin. Kjør det sammen. Tilsett olivenolje til du får en jevn konsistens. Smak til med sitronsaft og salt. Ved servering – topp hummusen med olivenolje, flaksalt og friske urter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆