sauser, dressing og dip
Kaffesaus til lam
Visste du at smaken av kaffe passer utmerket til lam? Denne deilige kaffesausen kan du enten lage helt fra bunnen av, med kraft fra lammesteken, eller du kan "jukse" litt og bruke sjysaus fra pose. Uansett blir den helt nydelig!
15min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
3 dlstekesjy (eller kraft fra lam, evt. sjysaus fra pose)
1 sssitronsaft
1 og en halv ssflytende honning
en halv sssoyasaus
1 sskaffepulver (frysetørket)
2 stilkerfersk timian
100 gkaldt smør
en fjerdedel tspepper
Fremgangsmetode
Kok opp sjysaus/kraft, sitronsaft, honning, soyasaus, kaffepulver og fersk timian. La alt småkoke under lokk i 5 minutter.
Sil av sausen og kok opp på nytt.
Ta sausen bort fra varmen og pisk inn terninger med kaldt smør. Smak til med pepper og juster sausen med honning, sitronsaft eller soyasaus etter behov.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆