sauser, dressing og dip
Rask hjemmelaget aioli
Aioli er nydelig til for eksempel focaccia, og enklere å lage enn du kanskje tror! Bruker du dessuten stavmikser så har du hjemmelaget aioli på bordet på under et minutt!
1min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
4 stkeggeplommer (romtemperert)
3 feddhvitløk
3 sssitronsaft (mer om nødvendig)
3 dlnøytral olje (romtemperert)
1 tssalt (smak til)
Fremgangsmetode
Ha eggeplommer, hvitløksfedd og sitronsaft i et høyt og smalt stavmikserglass.
Før stavmikseren ned i glasset, påse at eggeblandingen dekker hodet på mikseren helt.
Hold på stavmikseren mens du heller i oljen. Ikke rør sammen med eggeblandingen.
Skru på mikseren slik at kun eggeblandingen vispes i noen sekunder. Før mikseren langsomt oppover i glasset til all oljen inkorporeres og du har en tjukk saus.
Smak til med salt og sitronsaft.
Er aiolien for tykk kan du justére med sitronsaft eller kaldt vann fra springen – rør inn væsken med en vanlig visp, én spiseskje av gangen, til du har ønsket konsistens.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆