Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Rask hjemmelaget aioli

Aioli er nydelig til for eksempel focaccia, og enklere å lage enn du kanskje tror! Bruker du dessuten stavmikser så har du hjemmelaget aioli på bordet på under et minutt!

Rask hjemmelaget aioli i lys skål med blå kant. Hånd holder en bit focaccia og dypper i aiolien. Ferske urter i bakgrunnen.

1min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

4stkeggeplommer (romtemperert)

3feddhvitløk

3sssitronsaft (mer om nødvendig)

3dlnøytral olje (romtemperert)

1tssalt (smak til)

Fremgangsmetode

Ha eggeplommer, hvitløksfedd og sitronsaft i et høyt og smalt stavmikserglass.
Før stavmikseren ned i glasset, påse at eggeblandingen dekker hodet på mikseren helt.
Hold på stavmikseren mens du heller i oljen. Ikke rør sammen med eggeblandingen.
Skru på mikseren slik at kun eggeblandingen vispes i noen sekunder. Før mikseren langsomt oppover i glasset til all oljen inkorporeres og du har en tjukk saus.
Smak til med salt og sitronsaft.
Er aiolien for tykk kan du justére med sitronsaft eller kaldt vann fra springen – rør inn væsken med en vanlig visp, én spiseskje av gangen, til du har ønsket konsistens.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit