Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Rødvinssaus til lam

Ønsker du å velge en tradisjonell saus til lam, kan vi anbefale klassisk fransk rødvinssaus. Den er rik og mektig, og passer like godt til storfekjøtt. Et godt tips er å bruke samme vin i sausen som den du skal servere i glasset, så sant det ikke er en veldig dyr vin.

Mørk rødbrun rødvinssaus til lam, toppet med nykvernet pepper. Servert i gråmelert sausemugge, på bord, med grå linserviett og ferske urter ved siden av.

30min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2stkfinhakket sjalottløk

1sssmør

1sstomatpuré

4dlkraft (eller stekesjy av lam, eller storfe)

3dlrødvin (kan erstattes med 3 dl kjøttkraft + 1 ts rødvinseddik)

3sscrema balsamico (eller balsamicoeddik)

2sssoyasaus

1ssflytende honning

1stklaurbærblad

en halvtspepper

4sskaldt smør

Fremgangsmetode

Smelt 1ss smør i en kasserolle på middels sterk varme og stek finhakket sjalottløk til den er myk og blank. Løken skal ikke få farge.
Rør inn tomatpuré og la den surre sammen med løken 1 minutt.
Hell over kraft, rødvin, crema balsamico og soyasaus. Tilsett laurbærbladet, kok opp og la væsken koke inn til litt under halvparten.
Smak til sausen med nykvernet pepper og juster med honning eller soyasaus ved behov. Kok opp på nytt og ta sausen bort fra varmen.
Sil av sausen og pisk inn kaldt smør før servering. Smak til med salt og pepper ved behov.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit