sauser, dressing og dip
Rødvinssaus til lam
Ønsker du å velge en tradisjonell saus til lam, kan vi anbefale klassisk fransk rødvinssaus. Den er rik og mektig, og passer like godt til storfekjøtt. Et godt tips er å bruke samme vin i sausen som den du skal servere i glasset, så sant det ikke er en veldig dyr vin.
30min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkfinhakket sjalottløk
1 sssmør
1 sstomatpuré
4 dlkraft (eller stekesjy av lam, eller storfe)
3 dlrødvin (kan erstattes med 3 dl kjøttkraft + 1 ts rødvinseddik)
3 sscrema balsamico (eller balsamicoeddik)
2 sssoyasaus
1 ssflytende honning
1 stklaurbærblad
en halv tspepper
4 sskaldt smør
Fremgangsmetode
Smelt 1ss smør i en kasserolle på middels sterk varme og stek finhakket sjalottløk til den er myk og blank. Løken skal ikke få farge.
Rør inn tomatpuré og la den surre sammen med løken 1 minutt.
Hell over kraft, rødvin, crema balsamico og soyasaus. Tilsett laurbærbladet, kok opp og la væsken koke inn til litt under halvparten.
Smak til sausen med nykvernet pepper og juster med honning eller soyasaus ved behov. Kok opp på nytt og ta sausen bort fra varmen.
Sil av sausen og pisk inn kaldt smør før servering. Smak til med salt og pepper ved behov.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆